2014. október 24., péntek

Zsepi vagy nem zsepi – ez itt nem kérdés

Az interkulturális sokk abszolút tetőpontja, vigyázat, csak erős idegzetűeknek!
...habár már kezdek immunis lenni rá. Nem tudom milyen taggel lehetne ellátni ezt a jelenséget, mindenesetre muszáj megosztanom. Habár a boltokban széles a választék papírzsebkendő terén is, becslésem szerint az angol populáció cca. 99%-a, (habár empirikus tapasztalataim Nottinghamre korlátozódnak) sajnos nem ismeri azt.
A férfiak köpködnek, szörcsögnek, a nők szipognak. Hangosan. Feltűnően. Mindenhol. Borzasztó. Eljátszottam már többször a gondolattal, hogy megkínálok valakit egy csomaggal. Kíváncsi lennék a reakciókra. De ez a jelenség itt senkit sem zavar. Toleránsak az emberek – de nem empatikusak.
Nemrég olvastam ezzel kapcsolatban az egyik órámra (Mirror on the Wall: Exploration of Identity and Selfhood) egy tanulmányt. A címe The Evidence for Generation Me and Against Generation We volt. A cikk az individualista, énközpontú attitűd előretöréséről szól a fiatalok körében. Ezt összefüggésbe hozták a toleranciával, illetve a merev társadalmi szabályok elutasításával, mint támogató tényezőkkel. 
Most már mindent értek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése