2014. december 2., kedd

Erasmusosként Budapesten_Part4

Hetente jelentkező rovatunkban Budapesten élő Erasmusokat ismerhettek meg.

Negyedik alanyom, Faida Kanya Kommunikációtudományt hallgat a Corvinuson, és Jakartából érkezett.

Buda vagy Pest?
Pest
Budapest nappal vagy éjszaka?
Nappal
Szimpla vagy Instant?
Instant
Városliget vagy Margit-sziget?
Városliget
Meleg vagy hideg Budapesten?
meleg
Mi hiányzik a leginkább BP-ről/ből?
Az indonéz ételek, melyek sok fűszert tartalmaznak. Ez nagyon hiányzik, mert a magyar ételek többsége tejterméket tartalmaz, aminek én nem vagyok nagy rajongója egy ételben.
Mit szeretsz a leginkább BP-(b)en?
Az építészetét Mi a kedvenc magyar szavad? köszönöm
Melyik a kedvenc budapesti hidad?
Szabadság-híd
Mondj pár szót a magyarokról!
Szerény, egyszerű, független, segítőkész, részeges.
Ha BP egy állat lenne, melyik lenne szerinted?
Kutya
Mi a legnagyobb hasonlóság Budapest és Jakarta között?
A bulik és az éjszakai élet őrületes itt, hasonló Jakartához, ahol születtem. Azonban nem annyira laza, mint Budapest: nem igazán sétálhatunk haza csak úgy részegen, e nem része a kultúránknak, sőt, pont, hogy teljesen szemben helyezkedik el az indonéz kultúrával. Helytelen viselkedésnek számít, és rossz emberként leszel elkönyvelve, ha ezeket csinálod: bulizni, inni, clubokba járni, stb.)


Mit érzel a legnagyobb különbségnek Budapest és Jakarta között?
A legnagyobbnak a kulturális különbséget mondanám: az indonézek nem csókolóznak nyilvánosan, nem csináljuk azokat a dolgokat annyiszor, amennyiszer szeretnénk, mert az értékeink és a kultúránk elleninek számít. Személy szerint azt gondolom, hogy a tömegközlekedés sokkal kidolgozottabb, mint Indonéziában. Van villamos, metró, trolibusz and busz, nincs dugó és egyáltalán nem zsúfolt, legalábbis nekem. Irigylem az itteni jó gyors közlekedést, ahol csupán pár perc alatt el lehet jutni egyik pontból a másikba, míg Jakartában, ami Indonézia legnagyobb városa, legalább 1-3 órába telik, mire egy rövidtávot megteszel, annyira pocsék a tömegközlekedés. Az itteni kajákért nem vagyok túlságosan oda: szeretek enni, de miután a magyar ételek többsége sertésből, tejfölből és más tejtermékekből készül, túl nehezek számomra. Míg összehasonlítva az indonéz konyhával: mi nem eszünk sertést, és alig használunk tejterméket, de sok fűszerrel főzünk, mondhatni egyfajta helyettesítéseként a tejtermékeknek.
Voltál már Magyarországon vidéken? Milyen benyomásaid voltak?
Nem voltam még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése